امروزه صاحبان گوشی های موبایل با توجه به قیمت های بالای خرید گوشی همواره از به سرقت رفتن یا مفقود شدن گوشی خود نگران هستند و به دنبال راهی هستند که در صورت دزدیده یا گم شدن موبایل خود بتوانند آن را ردیابی کنند. بنابراین در این مطلب به آموزش روش ردیابی گوشی سرقتی از طریق اپراتورهای می پردازیم.

در هر زمان که گوشی شما دزدیده یا مفقود شد , شما می توانید به روش های مختلفی در جستجوی آن باشید و در این میان اپراتورهای تلفن همراه راهکار بسیار مناسبی جهت ردیابی گوشی ارائه کرده اند.

ردیابی گوشی سرقتی از طریق اپراتور همراه اول

اگر سیم کارت شما همراه اول می باشد، جهت ردیابی گوشی دزدیده یا مفقود شده از طریق اپراتور همراه می توانید شماره سریال درج شده روی جعبه گوشی را ارسال نمایید.

کد دستوری فعالسازی ردیابی گوشی در همراه اول

کاربران همراه اول می توانید با کد دستوری (#سریال گوشی*۲۱۴۱*۱۰*) سرویس ردیابی گوشی خودرا فعال کنید و جهت غیر فعال کردن سرویس از کد دستوری( #۲۱۴۲*۱۰* )استفاده کنید. همچنین می توانید با کد دستوری (#۲۱۴۳*۱۰*) راهنمای استفاده از سرویس را دریافت کنید.

توجه کنید فعال‌سازی طرح ردیابی گوشی سرقتی برای مشترکان همراه اول رایگان است.

تا ۱۰ روز پس از دریافت شماره سریال، سرویس ردیابی به جستجوی گوشی مفقودشده می‌پردازد. در ادامه و در صورتی که ردیابی موفقیت آمیز باشد، نتیجه از طریق پیامک به مشترک اطلاع داده می‌شود. بنابراین مشترک می‌تواند سایر مراحل حقوقی را از طریق مراجع ذیربط انجام دهد.

درصورت عدم موفقیت در ردیابی موبایل سرقتی ، امکان ردیابی مجدد برای مشترک وجود دارد و مشترک می‌تواند سرویس را مجددا فعال کند.

ردیابی گوشی سرقتی از طریق پراتور ایرانسل

مشترکین ایرانسل در چنین شرایطی ابتدا باید سیم کارت خود را مسدود نمایند. جهت انجام این کار باید با شماره ۷۰۰ یا ۷۰۳۳ از خط ایرانسل و ۰۹۳۷۷۰۰۰۰۰۰ یا ۰۹۳۷۷۰۳۳۰۰۰ از سایر خطوط تماس بگیرند و درخواست مسدود کردن سیم‌کارت را اعلام کنند.

بعد از گذشت پنج روز از مسدود شدن خط، کاربر باید کد(#۶۱۰۱*) را از یک خط ایرانسل شماره‌گیری کند. در ادامه پیام‌هایی درباره ضوابط استفاده از سرویس، تاییدیه کسر هزینه ثبت درخواست از اعتبار موجود در سیم‌کارت ایرانسل، سیم‌کارت فعال در گوشی در زمان مفقودی، مراحل و مدت زمان مسدودی سیم‌کارت برای مشترک ارسال می‌گردد.

سپس لازم است تا کاربر شماره سریال ۱۵ رقمی درج شده روی جعبه گوشی را وارد کند. ارسال درخواست برای پیدا کردن گوشی به سرقت رفته در اپراتور ایرانسل صرفا باید از طریق یک سیم‌کارت ایرانسل، البته به غیر از سیم‌کارت مورد درخواست ردیابی، انجام شود.

یکبار دیگر می‌گوییم که ثبت درخواست برای پیدا کردن گوشی سرقتی باید حداقل پنج روز بعد از تاریخ مسدودی سیم‌کارت باشد. در صورت اقدام زودتر از موعد در نظر گرفته شده، شماره موجود در تلفن همراه سرقتی، به عنوان سارق به مراجع قضایی اعلام می‌گردد. این امر مردود شدن نتیجه ردیابی را به همراه خواهد داشت.

مدت زمان ردیابی گوشی سرقتی در اپراتور ایرانسل

در ادامه پس از ثبت موفق شماره سریال، پیامکی حاوی “پیام درخواست شما ثبت شد و پاسخ ظرف ۴۸ ساعت از طریق پیامک ارسال خواهد شد”، به مشترک ارسال می‌گردد. پس از ۴۸ ساعت که از زمان ارسال پیامک گذشت، نتیجه ردیابی گوشی به مشترک اعلام می‌شود.

این سرویس، مثبت یا منفی بودن نتیجه ردیابی را مشخص کرده، اما ارائه اطلاعات هویتی مربوط به فرد استفاده کننده از گوشی، به ارائه دستور قضایی نیاز دارد.

اگر پاسخ ردیابی برای پیدا کردن گوشی دزدیده شده مثبت باشد، پیامکی مبنی بر نتیجه ردیابی که شامل تاریخ نیز هست، برای مشترک ارسال می‌شود. پس از این، مشترک می‌تواند به مراجع قضایی مراجعه کند و اقدامات لازم را انجام دهد.

باید دقت نمود که درج کد پیگیری و تاریخ ردیابی در نامه قضایی ضروری است. حداکثر مهلت ارائه این نامه به شرکت ایرانسل نیز شش ماه از تاریخ وصول پیامک است.

اما در صورتی که پاسخ دریافتی در مورد پیدا کردن موبایل سرقتی منفی بود، می‌توانید حداقل پنج روز پس از دریافت پیامک اول، مجددا درخواست خود را ثبت کنید.

هزینه سرویس ردیابی گوشی در اپراتور ایرانسل

هزینه پیدا کردن گوشی سرقتی در اپراتور ایرانسل، ۱۰۰ تومان می باشد که به ازای ثبت هر درخواست، دریافت می‌شود.

اگر سیم‌کارت اعتباری باشد، هزینه از اعتبار سیم‌کارت‌ کسر شده و اگر سیم‌کارت دائمی باشد، این هزینه به صورتحساب دوره بعدی شما اضافه خواهد شد.
البته باید گفت که تا زمان تکمیل فرآیند ثبت درخواست و دریافت پیامک، هیچ هزینه‌ای از حساب کسر نخواهد شد.